Gyakori faj

Tűlevelűek

Songbo osztályának a nyitvatermők Coniferopsida Sonko (Pinaceae) és taxodiaceae (Taxodiaceae), ciprusfélék (Cupressaceae) és a Araucaria család (közül) együttesen. Melyik, ciprusfélék fák legtöbb nem leképezési torony háromszög-szerű, nagyon kevesebb volt, mint a karácsonyfa segítségével; míg Nanyang cédrus szakasz fák natív Yu déli félteke (található a déli féltekén, Új-Zéland és Ausztrália, kivéve), általában csak a déli féltekén a karácsonyfát, hogy a többi terület nagyon kevésbé használják karácsonyfa; a Sonko és a cédrus szakasz az, hogy fenyő kellő részben a fajok száma van, de taxodiaceae több mint 10-szer, így fenyő szakasz növény gyakran volt, mint a karácsonyfa.


Abies fenyőfélék (Pinaceae)

Fenyőfélék (Pinaceae) jegenyefenyő (Abies), több mint 10 féle fák használnak karácsonyfák a világon, mint bármely más fajok, miatt fenyő, szép, színes és kellemes illata és levél után szárítás nem könnyű, hogy vegye le, vágja lett a legnépszerűbb karácsonyi fafajok. JEGENYEFENYŐ (Abies alba, is ismert, mint a fenyő, Ezüstfenyő) a leghagyományosabb karácsonyi fa kell tekinteni.


Picea

Luc- és jegenyefenyő-fák torony, és bár nehéz levelek, egyike a legfontosabb fafajok a karácsonyfa. Ezek közül a közönséges lucfenyő (Picea abies), könnyen termeszthető, alacsony ár, ezért nagyon gyakori karácsonyfa faj.


Pinus

Fenyő is tagja, mint az erdeifenyő, a lycopodium, a fenyő, és bizonyos területeken választotta-e a karácsonyfa. Mint a fenyők, lucfenyő adagolás, sokkal kisebb.